Sportovní prádlo, sportovní podprsenky, sportovní tílka, sportovní mikiny

Kompresní punčochy na zip? Ano nebo ne?

Napsal Tomáš Tele on .

Pokud vás trápí křečové žíly a kompresní punčochy jsou pro vás nezbytností, jistě jste se alespoň jednou rozčilovali kvůli tomu, jak obtížně se navlékají. Možná víte, že existují punčochy na zip, jejichž oblékání je mnohem jednodušší. Jsou však stejně účinné jako ty klasické navlékací? Přečtěte si, jak to s nimi opravdu je.

Na první pohled mohou vypadat jako správná volba, zamyslete se však pořádně, jestli náhodou jednodušší oblékání není spíš na škodu...

1. ZIP & KOMPRESE 

Co se týče komprese těchto punčoch, dalo by se o ní právě kvůli zipu silně pochybovat. Není možné, aby takové punčochy obepínaly nohu natolik, aby zajistily potřebnou kompresi a zároveň by nedocházelo k nepříjemným a bolestivým otlačeninám nohou od vnitřní strany zipu (ať už se jedná o zip plastový či kovový). Dle testů navíc tyto punčochy disponují pouze jednou kompresí. Žádná druhá komprese se u nich jako u běžných kompresních punčoch nenachází, nemohou být tak považovány za zdravotnický produkt!

2. KOTNÍK

Pokud jste viděli videa s ukázkou punčoch na zip, mohli jste si všimnout, že je zde ukázáno jejich navlékání a zapínání až v pozici od kotníku nahoru. Navlékání části nad kotníkem je však podstatně jednodušší i u běžných kompresních punčoch, nejnamáhavější je právě začátek.

3. VELIKOST

Tento typ kompresních punčoch se objevuje většinou ve dvou až třech velikostech. Není možné, aby dvě velikosti seděly všem typům nohou, právě proto se kompresní punčochy standardně vyrábí zrhuba v osmi různých variantách.

Pokud jste se tedy doteď ještě rozhodovali, doufáme, že nyní je vám jasné, že kompresní punčochy na zip nebudou to pravé ořechové. Vyměnit pohodlí za zdraví se nevyplatí!